Τη δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κου Μάριου Σαλμά για την αποπληρωμή των χρωστούμενων έως και το Μάιο 2012 στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απέσπασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης κατά τη χθεσινή θετική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με τον Υπουργό.

Ήδη από τις 18/7/2012, στις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει στην πρώτη συνάντησή του το ΔΣ του ΙΣΑ με τον Νέο Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Λυκουρέντζο ή ταν η πληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ κατηγορηματικά διεκδίκησε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τα δεδουλευμένα των συμβεβλημένων ιατρών μελών του, με τελευταία την επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ στις 27/7/2012, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού για αποπληρωμή τον Αύγουστο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει για ακόμη μία φορά ότι το ιατρικό επάγγελμα οφείλει να γίνεται απρόσκοπτα μέσα από την αξιοπρεπή επιβίωση των λειτουργών του. Η έγκαιρη πληρωμή κρίνεται αυταπόδεικτα επιβεβλημένη για βιοποριστικούς λόγους των ίδιων των γιατρών.

Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι γιατροί τα δεδουλευμένα χρωστούμενα του ΕΟΠΥΥ στο προβλεπόμενο διάστημα της υπουργικής δέσμευσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα καλέσει από τις 20 Αυγούστου 2012 τα μέλη του σε καθολική απεργιακή κινητοποίηση ως την αποπεράτωση της πληρωμής τους.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή