Προς την κα. Φ. Περδίκη

Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ

Κηφισίας 39, Μαρούσι

                                                                                    Αθήνα 7-8-2012

                                                                                                                           Α.Π.

ΘΕΜΑ : «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ»

Κυρία Προϊσταμένη,

Μετά την συνάντηση σας με τον Ταμία και εκπρόσωπο του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ. Πατσουράκου Φωτίου, ο οποίος μεταξύ άλλων σας εξέθεσε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την περιορισμένη χρονική ισχύ των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ιατρών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειές σας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι απαιτούμενες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες υποβάλλονται από τους ιατρούς μαζί με τις καταστάσεις των ιατρικών επισκέψεων /ιατρικών πράξεων και την αίτηση τους προς πληρωμή τους, πλην όμως η οριστικοποίηση των καταστάσεων δαπανών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καθυστερεί για διάστημα σαφώς μεγαλύτερο της ισχύς των φορολογικών ασφαλιστικών ενημεροτήτων, η οποία συχνά, λόγω διακανονισμών και συμφωνημένων δόσεων αποπληρωμής, δεν είναι διάρκειας πέραν του μηνός.

Για το λόγο αυτό, σας υποβάλαμε το εύλογο και δίκαιο αίτημα των ιατρών να μην απαιτείται η υποβολή της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τους ιατρούς παρά μόνο μετά την οριστικοποίηση των καταστάσεων δαπανών για πληρωμή, αίτημα στο οποίο προφορικά στη συνάντηση μας ανταποκριθήκατε θετικά.

Αναμένοντας την έγγραφη απάντηση σας για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ κ. Γ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή