Την σημασία της αξιοποίησης του λαμπρού επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας ως βραχίονα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,με αφορμή επίτευγμα ελλήνων επιστημόνων στο τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ελλήνων γιατρών που πρωτοπορούν παγκοσμίως- ειδικά στο τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης- καθώς και στις άρτιες ιατρικές υποδομές που υπάρχουν στη χώρα μας και πρόσθεσε:

«Η ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας ,αποτελεί ένα κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας, για την Ελλάδα. Επιπλέον μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει σε ανάπτυξη και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως τη φαρμακευτική βιομηχανία, τον πρωτογενή παραγωγή ελληνικών ποιοτικών προϊόντων αλλά και τον ξενοδοχειακό τομέα. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσει και η ελληνική κυβέρνηση τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και να την αξιοποιήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή