Προς τον

κ. Π. Κουρουμπλή

Υπουργό Υγείας

Αριστοτέλους 17

Αθήνα

Αθήνα   5-2-2015

ΑΠ 1533

Κύριε Υπουργέ,

Ήδη απευθυνόμενοι προς τον προκάτοχό σας, είχαμε αποστείλει εγγράφως αίτημα που αφορούσε τους ιατρούς που υπηρέτησαν στο ΙΚΑ με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου και μετέπειτα, με παράταση των συμβάσεών τους αυτόν στον ΕΟΠΥΥ έως 31-12-2013.

Επανερχόμεθα γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, αλλά και τις ανάγκες του ΠΕΔΥ. Οι ιατροί αυτοί (1041 τον αριθμό) υπηρέτησαν στο ΙΚΑ και μετέπειτα στον ΕΟΠΥΥ με ανανεωνόμενες ετήσιες συμβάσεις έργου και έμειναν άνεργοι μετά την τελευταία παράταση η οποία σε κάθε περίπτωση έληξε την 31-12-2013.

Πρόκειται για ειδικευμένους ιατρούς , οι οποίοι έχουν υπηρετήσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης επί τριετία τουλάχιστον, έχουν σχετική εμπειρία, δεν συμπεριελήφθησαν στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που μπορούσαν να δηλώσουν τη βούλησή τους να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, γιατί είχαν συμβάσεις έργου και σήμερα, οι περισσότεροι, είναι άνεργοι. Επειδή δε, κατέχουν τον τίτλο της ειδικότητάς τους, πέραν των επτά ετών, αιτήσεις τους δεν γίνονται δεκτές για την κατάληψη θέσης επικουρικού ιατρού.

Φρονούμε, κ. Υπουργέ, ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε με ειδική νομοθετική ρύθμιση να ληφθεί μέριμνα ώστε να ενταχθούν, εφόσον το επιθυμούν, στις δομές του ΠΕΔΥ και να καταλάβουν κενές θέσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή