Προς τον

κο. Μάκη Βορίδη

Υπουργό Υγείας

Αριστοτέλους αρ.17

Αθήνα

 

Κοιν: κ. Δημήτριο Κοντό

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Λεωφόρος Κηφισίας, 39

Αμαρούσιο Αττικής 

Αθήνα, 10.12.2014

 Α.Π 422

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την ολιγωρία του ΕΟΠΥΥ να ανακοινώσει το ατομικό όριο ανά πάροχο!»

Σε συνέχεια της από 20.11.2014 ανακοίνωσης του ΙΣΑ αναφορικά με την άμεση υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. Υ9/οικ.70521/2014 (ΦΕΚ Β’2243/18.18.2014) Υπουργική Απόφαση, για το ατομικό όριο ανά πάροχο, η οποία έχει δημοσιευθεί από τις 18.08.2014, επανερχόμεθα στο καίριο και άμεσο αυτό ζήτημα, καθώς έχει ήδη παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία σχετική ενέργεια από πλευράς του ΕΟΠΥΥ!

Όπως έχουμε ήδη τονίσει η παράλειψή του αυτή, συνεπάγεται τεράστια προβλήματα επιβίωσης των γιατρών και μεγάλη δυσχέρεια στην ορθή λειτουργία των ιατρείων τους, γεγονός το οποίο προφανώς αδυνατεί ο ΕΟΠΥΥ να αντιληφθεί, άλλως παραβλέπει!

Για τον λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παράλειψη αυτή του ΕΟΠΥΥ και ΚΑΛΟΥΜΕ όπως εντός 48 ωρών από την κοινοποίηση της παρούσης, εφαρμόσει τα οριζόμενα στην ως άνω Υπουργική Απόφαση ως έχει υποχρέωση, ήτοι την ανακοίνωση του ατομικού ορίου ανά πάροχο, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου για την διασφάλιση των συμφερόντων των ιατρών – μελών μας.

Σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά οι γιατροί έχουν εξαντλήσει τα όρια τους! Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει επιτέλους να πράξει τα νόμιμα!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή