Επειδή πλησιάζει το τέλος του έτους και έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση σχετικά με την έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων για τα ποσά του clawback και του rebate θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

   Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πήραμε την διαβεβαίωση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα δέχονται την κατάθεση των πιστωτικών τιμολογίων για το clawback και rebate έστω και αν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης. Άποψη μας είναι ,ωστόσο , ότι καλό θα είναι πρώτα να οριστικοποιηθεί η εκκαθάριση για την χρήση του 2013 και μετά να εκδοθεί το πιστωτικό τιμολόγιο , χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι λάθος η έκδοση του σχετικού παραστατικού πριν την οριστικοποίηση της εκκαθάρισης. Θυμίζουμε εδώ ότι φορολογικά το συγκεκριμένο θέμα έχει διευθετηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών με την έκδοση της ΠΟΛ.1191/12-08-2014.

   Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι τα παραπάνω αφορούν την χρήση του 2013 γιατί τα ποσά του clawback και του rebate του 2014 , συνεπώς και η έκδοση των σχετικών πιστωτικών τιμολογίων για αυτή την χρήση , εκκρεμεί και είναι πολύ πιθανό τα σχετικά ποσά να μεταβληθούν λόγω των δεσμεύσεων για αύξηση του ορίου χρηματοδότησης.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή