Προς τον Υπουργό Υγείας

κ. Μάκη Βορίδη

Αθήνα, 4-12-2014

ΑΠ 406

ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ καταδικάζει την δημιουργία γιατρών δύο ταχυτήτων

Κύριε Υπουργέ,

Αναρτήθηκαν σήμερα στη Διαύγεια οι διαπιστωτικές πράξεις των Διοικητών των ΥΠΕ με τις οποίες εντάσσονται σε θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ όσοι από τους ιατρούς των πρώην ΙΚΑ εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ

Η αξιολόγηση αυτή βασίστηκε στο άρθρο 25 του Ν. 4238/2014 σύμφωνα με το οποίο για την κατάταξη υποψηφίων σε βαθμό διευθυντή, ο ιατρός πρέπει να έχει συμπληρώσει 25ετία,ως υπηρεσία δε νοείται η συνολική υπηρεσία του ιατρού σε δομές ασφάλισης και υγείας μετά από την απόκτηση της ειδικότητας. Η διάταξη αυτή αποτελεί δυσμενή μεταχείριση για τους συγκεκριμένους ιατρούς έναντι των ιατρών του ΕΣΥ, για τους οποίους σύμφωνα με το άρθρο 4 (ΣΤ) του Ν.37454/2009 ισχύει η 15ετία για κάλυψη θέσης Διευθυντή στο ΕΣΥ.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι πρέπει άμεσα να αποκαταστήσετε την ανισότητα αυτή, ώστε να μην υπάρχουν ιατροί δύο ταχυτήτων και να πραγματοποιήσετε τη δέσμευσή σας για πραγματική ίση μεταχείριση των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ ή στο ΠΕΔΥ με γνώμονα και την εύρυθμη λειτουργία των δομών Υγείας του Δημοσίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή