O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διοργανώνει Σεμινάριο Αποφυγής Διενέξεων και Αποτελεσματικής Αντιμετώπισής τους από τους Ιατρούς και τα Νοσοκομεία, για την επιμόρφωση και την πρακτική ενημέρωση των Μελών του, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Διαμεσολαβητών «RESOLVE» (www.resolve.gr), εκπροσωπούμενη από τους Έλληνες δικηγόρους-διαμεσολαβητές εταιρίας, κ.κ. Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα.

Επειδή οι δικαστικές διαμάχες (με ασθενείς και τους συγγενείς τους, συνεργάτες, προμηθευτές, ασφαλιστικές κ.α.) είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και οικονομικά επαχθείς, είναι σημαντικό για τους ιατρούς - μέλη του Ι.Σ.Α. και τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τεχνικές αποτροπής τους.

 Επίσης, ακόμα και όταν γεννηθεί μία ιδιωτική διαφορά, όπως οι προαναφερόμενες σε βάρος ιατρού ή νοσοκομείου και έχει ασκηθεί μία αγωγή, υπάρχει σήμερα, ως εναλλακτική προς τα δικαστήρια, η νομοθετημένη διαδικασία της διαμεσολάβησης (ν. 3898/2010). Αυτή επιτρέπει η διαφορά αυτή να λυθεί σύντομα, εχέμυθα και μακριά από τις δικαστικές αίθουσες αλλά με το ίδιο πρακτικό αποτέλεσμα (εκτελεστή συμφωνία των μερών με ενισχυμένη δεσμευτική ισχύ, δηλαδή εκτελεστότητα, όπως αυτή των δικαστικών αποφάσεων). Είναι, λοιπόν, σημαντικό να γνωρίζουν τόσο οι ιατροί όσο και τα νοσοκομεία την εναλλακτική αυτή που τους δίνει ο νόμος.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του σεμιναρίου γίνεται αφιλοκερδώς από τους προαναφερόμενους, ως ευγενική προσφορά προς τα μέλη του Ι.Σ.Α., σε συνεργασία με τον κο Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. που την αποδέχτηκαν. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ανάλογο σεμινάριο, απευθυνόμενο στους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. - μέλη του Ι.Σ.Α.

Το αυτοτελές τρίωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4.10.14, (11πμ-2μμ) για τους ιδιώτες ιατρούς - μέλη του Ι.Σ.Α. και τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος.

Για να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο πατήστε παρακάτω:
http://www.isathens.gr/component/rsform/form/17-forma-symmetoxis-seminaria-diamesolavisis

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή