Αθήνα, 6/8/2014

ΑΠ 46037

Θέμα: Η κατάσταση του ΤΣΑΥ και διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας και επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης

Αγαπητέ συνάδελφε,

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΤΣΑΥ, διοικητική, οργανωτική και οικονομική είναι πολύ κακή και η ανησυχία μας για την βιωσιμότητα του Ταμείου μας είναι μεγάλη.

Ο λόγος αυτός είναι εκείνος που μας ώθησε να προκαλέσουμε μετά από έντονες, χωρίς αποτέλεσμα, διαμαρτυρίες προς τους πολιτικά υπεύθυνους, την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος διέταξε έρευνα από επιθεωρητές. Η επιθεώρηση αυτή έχει τελειώσει και σύντομα αναμένουμε το πόρισμά της.

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην προσπάθεια που απαιτείται απ’ όλους τους φορείς που συναπαρτίζουν το ΤΣΑΥ, για την αναδιοργάνωση του ώστε να μπορεί και στο μέλλον να δίνει σύνταξη στα μέλη του.

Παράλληλα όμως, παρακολουθώντας τις τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, έχουμε διερευνήσει και το ενδεχόμενο δημιουργίας, παράλληλα με το ΤΣΑΥ, ενός επαγγελματικού ταμείου. Το Ταμείο αυτό μπορεί να ιδρυθεί από τον Ι.Σ.Α. ή μαζί με τον Π.Ι.Σ.

Θέλοντας λοιπόν να ανιχνεύσουμε και τις διαθέσεις των μελών μας πριν από οποιαδήποτε ενέργεια μας:

  1. Συντάξαμε το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί και σας παρακαλούμε, αλλά και σας προτρέπουμε να μας απαντήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε. (Σχετ. 1)
  1. Προκειμένου να μορφώσετε μια πρώτη άποψη για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) και με δεδομένο ότι σύμφωνα με τον Ν 4172/13 οι συνταξιοδοτικές εισφορές εκπίπτουν απ’ το φορολογητέο εισόδημα, σας αποστέλλουμε και πίνακα ενδεικτικών αποδόσεων (Σχετ. 2)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 

 Ερωτηματολόγιο για ιατρούς-μέλη ΙΣΑ (Σχετ. 1)


Πίνακας εξέλιξης Ατομικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού (Σχετ. 2)


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή