Πρωτοφανής στήριξη στην 30χρονη ανασφάλιστη με όγκο στον εγκέφαλο που σώθηκε από τον οβολό εκατοντάδων γιατρών και πολιτών

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και συγκίνηση, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συγχαίρει όλα τα μέλη του που στήριξαν την ανθρωπιστική βοήθεια στην 30χρονη άρρωστη ανασφάλιστη με όγκο στην παρεγκεφαλίδα που κατάφερε να χειρουργηθεί με τη στήριξη εκατοντάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων και πολλών μελών του ΙΣΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν τυχαία, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ενημερώθηκε κατά τα πλαίσια τηλεοπτικής εκπομπής για το δράμα της 30χρονης, μακροχρόνια άνεργης, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, η οποία έπασχε από όγκο παρεγκεφαλίδας και βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα της ζωής και του θανάτου όταν οι γιατροί στην Ελλάδα δεν της έδωσαν πολλές ελπίδες, οποτε έπρεπε να μεταβεί σε υπερξειδικευμένο νευροχειρουργικο κέντρο στο Ανόβερο της Γερμανίας. Τα νοσήλια όμως, έπρεπε να τα πληρώσει από την άδεια τσέπη της, τη στιγμή που το συνολικό κόστος της απαιτούμενης νοσηλείας ήταν στα 35.000 ευρώ και οι οικονομίες της οικογένειας, των συγγενών και φίλων της ασθενούς που δάνεισαν την ασθενή, κάλυπταν μόλις το ποσό των 23.000 ευρώ, οπότε ακάλυπτη παραμένει διαφορά των 12.000 ευρω που έπρεπε εν μια νυκτί να βρεθούν, λόγω της επείγουσας κατάστασης που είχε η υγεία της και η ζωή της.

Με παραίνεση του Προέδρου του ΙΣΑ ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μια τεράστια εκστρατεία αλληλεγγύης προς την άτυχη ασθενή, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες ανώνυμοι γιατροί και πολίτες. Το ποσό που συγκεντρώθηκε για το σκοπό αυτό από τις 17/3/2014 έως και τις 26/3/2014 στον ειδικό λογαριασμό του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει ο ΙΣΑ ήταν 39.486,81 €, ποσό, το οποίο, το ΔΣ του ΙΣΑ αποφάσισε να διαθέσει στην από 27/3/2014 συνεδρίαση στην ίδια.

Η ασθενής εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική και υποβλήθηκε επειγόντως σε επέμβαση με άριστη έκβαση και μετεγχειρητική πορεία.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «οι γιατροί του ΙΣΑ συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στις διαχρονικές προσπάθειες του συλλόγου που έχουν στόχο τον Άνθρωπο, και κυρίως το φτωχό Άρρωστο» και προγραμμάτισε την παράδοση του ανωτέρω ποσό στη μητέρα της ασθενούς τις επόμενες μέρες..

Δείτε σχετικό: http://gpatoulisblog.blogspot.gr/2014/04/o-xtra-3-30.html

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή