Πραγματικά συγκινητική ήταν σήμερα η προσέλευση του κόσμου στην ενορία του Αγ.Νικολάου Αχαρνών για τη συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης του «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία»

20 σάκοι με φάρμακα και δύο μεγάλα ψυγεία με φαρμακευτικά coolchain προϊόντα ήταν ο απολογισμός της δράσης στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου, καθώς η προσφορά του κόσμου σε ακριβά φάρμακα αλλά και αναλώσιμα ήταν πολύ μεγάλη.

Τα φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να ακολουθήσει εκεί η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους. Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις χρόνιες αγωγές και τη θεραπεία φροντίδα πολλών ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Εδώ και 2 χρόνια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΣΚΑΙ ξεκίνησαν μαζί αυτή την πανανθρώπινη δράση, καλώντας όλους τους πολίτες της Αθήνας να προσφέρουν, από το περίσσευμα τους το φάρμακο εκείνο που θα σώσει τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Παράλληλα, επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ίδρυσαν κοινωνικά φαρμακεία, στα οποία μετέδωσαν την τεχνογνωσία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τα οποία, τα τροφοδότησαν με την προσφορά και την αμέριστη συμπαράσταση χιλιάδων ανώνυμων πολιτών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την Πρότυπη και Πρώτη Αδειοδοτημένη Μονάδα Περίθαλψης Ανασφάλιστων Πολιτών που εδώ και 2 χρόνια παρέχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα με 300 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβου: 213 011 7390 και 210 3847374

Ωρες λειτουργίας Ιατρείου 9πμ – 5μμ Δευτέρα έως Παρασκευή

Ωρες λειτουργίας Φαρμακείου: Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης 9πμ – 12μμ χορήγηση φαρμάκων σε εξωτερικούς ασθενείς και 12μμ-3μμ χορήγηση φαρμάκων σε εξεταζόμενους ασθενείς του Ιατρείου.


 

 

 15 3 2014 farmaka ag nikolaos axarnon 3

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιωργος Πατούλης με τον υπευθυνο ιερέα του Αγ.Νικολάου Π.Δημήτριο, τη φαρμακοποιό Αννα Παπαπροκοπίου και τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

15 3 2014 farmaka ag nikolaos axarnon 1


 


 



ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή