Αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την Πανιατρική Απεργία που έχουν προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ.

Την ύστατη αυτή στιγμή, ζητούμε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ και καλούμε το Υπουργείο Υγείας να το θέσει σε διαβούλευση εκ νέου με τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων της χώρας.

Ο ΙΣΑ εμμένει στις διαχρονικές θέσεις του να μην απολυθεί κανείς γιατρός, οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να μην είναι αποκλειστικής απασχόλησης, να έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας ισότιμο δικαίωμα στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχουν δικαίωμα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι γιατροί, να έχουν δικαίωμα εξέτασης από ειδικό γιατρό όλοι οι ασθενείς, χωρίς υποχρεωτικά να μεσολαβεί ο οικογενειακός γιατρός.

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση των λειτουργών της υγείας και για ένα ισότιμο σύστημα περίθαλψης για όλους τους Έλληνες πολίτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή