Εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκε ο βουλευτής Α' Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, και γιατρό μέλος του ΙΣΑ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ενημέρωσε τον κ.Κικίλια για τα τραγικά κενά και τα πολλαπλά ατοπήματα σε βάρος ασθενών και συναδέλφων που φέρει το Νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ο ΙΣΑ ζήτησε ρητά την απόσυρσή του και τη εκ νεου διαβούλευσή του. Ο κ.Πατούλης τόνισε στον κ.Κικίλια ότι πρόκειται για ένα Σχέδιο Νόμου που ουσιαστικά καταργεί το εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς και καθηλώνει τους ασθενείς σε ένα νέο μοντέλο περίθαλψης μέσω του οικογενειακού γιατρού.

Ιδιαίτερα, ο κ.Πατούλης, τόνισε, την πάγια θέση του ΙΣΑ να μην απολυθεί κανείς γιατρός, να έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας ισότιμο δικαίωμα στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχουν δικαίωμα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι γιατροί και να έχουν δικαίωμα εξέτασης από ειδικό γιατρό όλοι οι ασθενείς, χωρίς υποχρεωτικά να μεσολαβεί ο οικογενειακός γιατρός.

Σχετικά με το απαράδεκτο μέτρο του αυθαίρετου «κόφτη» στη μηνιαία δαπάνη και του πλαφόν συνταγογράφησης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ενημέρωσε το βουλευτή ότι ο ΙΣΑ κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης για το μέτρο αυτό, μέσα από το οποίο εκατομμύρια ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα απαραίτητα φάρμακά τους.

Τέλος, έγινε συζήτηση εφ όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και για την αναγκαιότητα δράσεων και πρωτοβουλιών στον χώρο της Υγείας, προς την κατεύθυνση αυτή.


 

 4 2 2014 kikilias 2




 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή