Σύσκεψη κλαδικών φορέων που συμμετέχουν στον ΕΤΑΑ για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Ασφαλισμένους των επιμέρους Ταμείων του, πραγματοποίησαν σήμερα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και ο Γεν Γραμματέας Στ.Τσούκαλος με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Χ.Σπιρτζή και άλλους εκπροσώπους.

Σε μια εκτενή συζήτηση από την πλευρά των γιατρών για το ΤΣΑΥ, αλλα και επί του συνόλου του ΕΤΑΑ:

1) κοινή διαπίστωση ήταν το επικίνδυνο πλέον αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα επιμέρους Ασφαλιστικά Ταμεία του ΕΤΑΑ από την αδυναμία πολλών Ασφαλισμένων να καταβάλλουν τις εισφορές τους, γεγονός που πρόκειται να οδηγεί τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων να ζητήσουν την πρόβλεψη ρυθμίσεων για τις οφειλές των Ασφαλισμένων.

2) ζητήθηκε να έχουν υγειονομική κάλυψη όταν χρειαστεί, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, ακόμη και αυτοί που λόγω ανωτέρας ανάγκης καθυστερούν την καταβολή των εισφορών τους.

3) ζητήθηκε να ανασταλεί η είσπραξη των οφειλών στο Ταμείο, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), προκειμένου να συναντηθεί εδική Επιτροπή των Προέδρων των κλαδων του ΕΤΑΑ με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων για το θέμα αυτό.

4) κοινή απόφαση ήταν η συγκρότηση Διεπιστημονικής Επιτροπής από τους φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη.

Στο τέλος της συζήτησης έγιναν σαφείς υπαινιγμοί για τον τρόπο εκπροσώπησης του ΤΣΑ στα ΔΣ του ΕΤΑΑ, ενώ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι όλοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του ΤΣΑΥ ως ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.


 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 29 1 14 TEE

 




 


 



 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή