Προς την Γενική Επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ

κ. Γεωργία Γεωργιάδου
Κοιν. Υφυπουργό Υγείας κ. Α. Μπέζα

Αθήνα, 9-1-2014

                                                                                                         ΑΠ 42164

 

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ζητά την επίσπευση της εκδίκασης των υποθέσεων των 59 ιατρών που τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα συνταγογράφησης»

 

Αξιότιμη Κυρία Επιθεωρήτρια,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προβεί σε σειρά δικαστικών και εξωδικαστικών ενεργειών για τους 59 ιατρούς που τους επιβλήθηκε η ποινή της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης για την παραγγελία παρακλινικών εξετάσεων, σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. 34359/24-10-2013 αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες βασίστηκαν σε αδιευκρίνιστα λογιστικά και στατιστικά κριτήρια υπερέβαιναν το μέσο όρο της ειδικότητας τους.

Όπως μας έχει γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι φάκελοι έχουν αποσταλεί στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο, πλην όμως αν και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες, οι συγκεκριμένες υποθέσεις εκκρεμούν ενώπιον σας, με αποτέλεσμα οι γιατροί αυτοί να μην δύνανται ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να ασκήσουν την ιατρική, λόγω της ως άνω βαρύτατης ποινής.

Όπως γίνεται σαφές το ζήτημα αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ως εκ τούτου παρακαλούμε για την άμεση εξέταση των υποθέσεων αυτών, καθότι τα μέλη μας από την περαιτέρω καθυστέρηση θα υποστούν ανεπανόρθωτη υλική και ηθική βλάβη.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή