Προς  

Υπουργό Υγείας

Κο. Άδωνι Γεωργιάδη

Αθήνα, 19.12.2013

                                                      ΑΠ 41882

 

 

ΘΕΜΑ: «Οι ιατροί του ΕΣΥ πρέπει να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής ως ομιλητές ή συντονιστές σε συνέδρια»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμεθα με την παρούσα στο πολύ καίριο ζήτημα της συμμετοχής των ιατρών του ΕΣΥ ως ομιλητών ή συντονιστών σε συνέδρια. Σας υπενθυμίζουμε ότι σας έχουμε ήδη αποστείλει σχετικά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΙΣΑ 40130/26.09.2013, έγγραφό μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λάβει χώρα η σχετική τροποποίηση άρθρου 11 παρ. 1 και 18 του Ν. 2889/2001 (ΦΕΚ Α΄/37/2001), προκειμένου να επιτρέπεται η συμμετοχή γιατρών Ε.Σ.Υ, ειδικά για τις εκδηλώσεις τύπου Γ., εφόσον ισχύει μία εκ των παρακάτω προϋποθέσεων: α) είναι ομιλητές ή συντονιστές ή προεδρεύουν των εργασιών του συνεδρίου, β) το προωθούμενο προϊόν έχει κατεξοχήν νοσοκομειακή χρήση, όπως σας έχουμε προτείνει στο προαναφερθέν έγγραφό μας.

Το ανωτέρω κρίνεται σκόπιμο και για λόγους ισότητας καθώς δυνάμει της διάταξης του άρθρου 23 του Ν. 4008/2011, δύναται να καταβάλλεται τιμητική αμοιβή στους Πανεπιστημιακούς ιατρούς.

Συνεπεία των ανωτέρω τονίζουμε και πάλι την ανάγκη εισαγωγής ρητής εξαίρεσης προκειμένου να επιτρέπεται η συμμετοχή των ιατρών Ε.Σ.Υ. σε επιστημονικές εκδηλώσεις τύπου Α, Β, και Γ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, την καταβολή σε αυτούς της ανάλογης εύλογης τιμητικής αμοιβής μέσω ΕΛΚΕΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη της παρ. 18 του παρόντος άρθρου και στις εκάστοτε ισχύουσες εγκυκλίους του ΕΟΦ, ώστε οι γιατροί του ΕΣΥ να μην αποκλείονται από την δυνατότητα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, που αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή τους.

Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας επί των ανωτέρω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή