Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

κ. Δημήτριο Κοντό             

Κηφισίας 39, Μαρούσι Αττικής

                                                             Αθήνα 16-12-2013

                                                                                             Α.Π. 41799

Θέμα : «Η αύξηση των επισκέψεων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών»

Κύριε Πρόεδρε,

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 4-12-2013 πληροφορούσε τους ιατρούς για την αύξηση των επισκέψεων από 200 σε 400 το μήνα. Υπενθυμίζεται ότι το όριο των επισκέψεων ορίζεται νομοθετικά και αποτελεί όρο της σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών. Έκτοτε δεν υπήρξε οποιαδήποτε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αίφνης την 12-12-2013, με όμοια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΕΟΠΥΥ, οι ιατροί απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις αν δεν παραβούν τις ισχύουσες διατάξεις και δεν υπακούσουν στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, θεωρώντας ότι το όριο έχει ήδη ανέλθει σε 400 επισκέψεις κατά μήνα.

Η αλληλουχία των ανακοινώσεων αυτών, που βεβαίως δεν αποτελεί ούτε νόμιμο ούτε δόκιμο τρόπο τροποποίησης της υφιστάμενης κατάστασης δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στο ιατρικό σώμα, που τώρα δέχεται και απειλές.

Είναι επιβεβλημένο σεις προσωπικά να λάβετε άμεσα πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση και υπεύθυνα να ενημερώσετε τους ιατρούς. Περαιτέρω θα πρέπει να παρέχετε την δυνατότητα συμμετοχής και των νέων συναδέλφων, από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου, ώστε να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς στον γιατρό της γειτονιάς και να υπάρξει κατ’ αυτόν τον τρόπο στήριξη των νέων συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή