Στην ειδική βράβευση για τον κορυφαίο έλληνα καρδιολόγο Παύλο Τούτουζα συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης.

Τον κορυφαίο έλληνα καρδιολόγο, βράβευσαν για το έργο του, οι συνάδελφοι του σε ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε πρωτοστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου Β .

Για το εργο του μεγάλου επιστήμονα μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής Γ. Δαϊκος και ο καθηγητής Χ. Στεφανάδης.

Ο κ.Πατούλης συνεχάρη τον κ. Τούτουζα, λέγοντας ότι με το έργο του σφράγισε την εξέλιξη της καρδιολογικής επιστήμης σε μία Ελλάδα που οι νέοι γιατροί χρειάζονται πρότυπα ελπίδας και καινοτομίας για να ακολουθούσουν δηλώνοντας «αν η Ελλάδα είχε ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα ήμασταν η πρότυπη χώρα στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί έχουμε εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό, υψηλά εξειδικευμένο. Αν λοιπόν είχαμε ένα σύστημα διασφάλισης των δομών και των ελέγχων, θα ήμασταν πρώτοι σε όλο τον κόσμο»

Ο Παύλος Κ. Τούτουζας γεννήθηκε στη Θήβα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ειδικεύτηκε στην Παθολογία και στην Καρδιολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου. Το 1989 ανακηρύχθηκε Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, ενώ σήμερα είναι Οµότιµος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Στη βράβευση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Θ.Δημόπουλος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στ.Φουσσας, πολλοί έγκριτοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης.


 

 

 1312patoulis toutouzas ieronimos 2

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγχαίρει τον καθηγητή Π.Τούτουζα




1312patoulis toutouzas ieronimos 3

 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ με τον Μακαριωτατο Αρχιεπισκοπο Αθηνων κκ Ιερώνυμο Β

1312patoulis toutouzas ieronimos 1

 

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή