Προς τον Υπουργό Υγείας

κο. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κο. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Αθήνα, 10.12.2013

ΑΠ 41675

ΘΕΜΑ: «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ!»

             

              Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

              Επαναρχόμεθα σε εσάς σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΙΣΑ 39049/30.07.2013 επιστολής μας, στην οποία σας εκθέταμε το ζήτημα που είχε ανακύψει αναφορικά με τους ιατρούς ΠΕ 14.01, οι οποίοι είχαν τεθεί από την 22α Ιουλίου 2013 σε διαθεσιμότητα δυνάμει της σχετικής διάταξης του άρθρου 82 κεφαλαίου Β’ του Ν. 4172/2013. Στην εν λόγω επιστολή είχαμε επισημάνει την ανάγκη απορρόφησής τους σε τομείς της Υγείας, οι οποίοι χρήζουν ενίσχυσης με προσωπικό. Όπως είχαμε τονίσει και στην προηγούμενη επιστολή μας πρόκειται για καταρτισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απασχολούνταν στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί σειρά ετών και ειδικότερα στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

              Κάποιοι από αυτούς, με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαιρέθηκαν αναδρομικά από την διαθεσιμότητα, πλην όμως μετατέθηκαν σε υπηρεσίες ως διοικητικοί υπάλληλοι.

              Κύριε Υπουργέ,

αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ιατρούς, οι οποίοι πραγματικά επιθυμούν να συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους και να προσφέρουν στον χώρο της Υγείας και όχι να μετατραπούν σε διοικητικοί υπάλληλοι.

             Για τον λόγο αυτό προσδοκούμε στην μεσολάβησή σας προκειμένου οι εν λόγω συνάδελφοι μας, οι οποίοι εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας να απορροφηθούν με μετάταξη ή άλλο τρόπο ως ιατροί, ήτοι με την ιδιότητα που ήδη κατέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή