Προς τον Διοικητή

Του ΓΝΑ ΚΑΤ

κ. Βουμβουλάκη Ευάγγελο

                                                                                                                 Αθήνα,28.11.2013         

                                           ΑΠ 41415

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά από την διοίκηση του ΚΑΤ να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών του ΕΙΑΑ

Κύριε Διοικητά,

             Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε οκτώ ιατρούς μέλη του, διαφόρων ειδικοτήτων, που προσλήφθηκαν το 1998 από την τότε διοίκηση του ΕΙΑΑ για να παρέχουν υπηρεσίες στους νοσηλευόμενους του ιδρύματος και σε εξωτερικούς ασθενείς ΑΜΕΑ. Η πρόσληψη έγινε λόγω ελλείψεως ιατρών ειδικοτήτων οι οποίοι θα υποστήριζαν τις δυο κλινικές αποκατάστασης.                                              

         Η πληρωμή τους γινόταν με πάγια μηνιαία αντιμισθία (μπλοκ παροχής υπηρεσιών) με συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων μηνιαία, έως τις 31/12/2012 η πληρωμή τους ήταν τακτική σε μηνιαία βάση, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την 1/01/2013 το ΕΙΑΑ συγχωνεύτηκε στο Νοσοκομείο σας δημιουργήθηκε το ΚΑΤ-ΕΚΑ με ενιαίο Δ.Σ.. Έκτοτε οι ιατροί συνέχιζαν να επιτελούν το έργο τους σε καθημερινή βάση και παρέδιδαν τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μέχρι και 30/ 09/2013, χωρίς να τους καταβάλετε τα δεδουλευμένα τους.

        Στις αρχές Οκτωβρίου το Δ.Σ. του Νοσοκομείου σας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, μέχρι 30/09/2013. Εκδόθηκαν τα εντάλματα πληρωμής και στάλθηκαν στον πάρεδρο, ο οποίος για να τα εγκρίνει ζητεί από τον υποδιοικητή του ΚΑΤ-ΕΚΑ γραπτή  αιτιολόγηση της αναγκαιότητας των οκτώ ιατρών και μη κάλυψης των θέσεων από ανάλογες ειδικότητες ιατρών μόνιμων του ΚΑΤ. Η αλληλογραφία  αυτή δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για έντεκα μήνες .

        Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας για την αποκατάσταση του προβλήματος αυτού.

                                                                                                                                                                                           

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή