Προς τον

κ. Δημήτριο Κοντό

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Κοιν: Ελεγκτικές Εταιρίες

                                                           Αθήνα,28.11.2013                                                                                          

Α.Π.41414

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ »

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε στη διαδικασία ελέγχου του ιατρικού δείγματος, το μέσο όρο του πλήθους των ιατρικών πράξεων που εκτελούνται ανα ειδικότητα και θα αποτελέσουν τον οδηγό για τις ελεγκτικές εταιρίες στο προσδιορισμό του ορίου των ιατρικών πράξεων ανα ιατρό. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να λάβουμε γνώση αυτών των αποτελεσμάτων, ώστε να τα αξιολογήσουμε ως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, καθότι όπως ήδη σας έχουμε γνωστοποιήσει δεν πρόκειται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να ανεχθεί λογιστικές πρακτικές, παρά μόνο διαδικασίες ελέγχου που θα βασιστούν σε επιστημονικά κριτήρια, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Επιπροσθέτως αιτούμαστε τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένης διαδικασίας διαιτησίας σε περίπτωση διαφορετικής αξιολόγησης, μεταξύ των θεραπόντων γιατρών και της Ελεγκτικής Εταιρείας των παρεχόμενων προς έλεγχο εξετάσεων. Στην Επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να συμμετέχει η Επιτροπή του ΙΣΑ, εκπρόσωπος της επιστημονικής εταιρείας της αντίστοιχης ειδικότητας και της αντίστοιχης επαγγελματικής ένωσης.

Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την σύναψη των συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρίες από τα μέλη μας σας καλούμε όπως υλοποιήσετε τα ανωτέρω αναφερθέντα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή