Στην υπογραφή μιας καινοτόμας συμφωνίας για την ελληνική επιχειρηματικότητα που ξεκινούν οι εταιρείες Φαρμασερβ-Lilly και ΒΙΑΝΕΞ με στόχο την παραγωγή βανκομυκίνης και την διάθεσή της στη διεθνή αγορά, παρέστη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες συμφώνησαν στην παραγωγή 10 εκατομμυρίων φιαλιδίων βανκομυκίνης στα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ με στόχο την εμπορική διάθεσή της από την Lilly στην Κίνα και παράλληλα την παραγωγή 45 χιλιάδων τεμαχίων για την ελληνική αγορά.

Η συμφωνία έχει ορίζοντα πενταετίας και προβλέπει δημιουργία αρκετών νέων θέσεων εργασίας σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία τιμητική για την ελληνική οικονομία και προάγγελος της Ελλάδας «όπως πρέπει να είναι, δυνατή και όχι μίζερη και γκρινιάρα. Έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο». Υποσχέθηκε δε ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές για τους παράγοντες του χώρου και με καθαρούς κανόνες θα διασφαλίζει πάντα την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Ο Ιατρικός κόσμος χαιρετίζει αυτή την σημαντική προσπάθεια που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο καθώς στοχεύει να διεκδικήσει επενδύσεις από την παγκόσμια αγορά. Κάθε τέτοια πρωτοβουλία χαρακτηρίζει τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που επεσήμανε προ ημερών ο Πρωθυπουργός και πρέπει να στηριχθεί από όλους, μια και σηματοδοτεί νέες θέσεις εργασίας και τεράστια οφέλη για την οικονομία μας.»

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Φαρμασερβ-Lilly ο Σπύρος Φιλιώτης, δήλωσε: «Οι ιδιάζουσες συνθήκες παραγωγής της βανκομυκίνης για τον περιορισμό των παρενεργειών της, που μόνο η ΒΙΑΝΕΞ μπορούσε να εγγυηθεί στην Ελλάδα, αποτέλεσαν την βασική παράμετρο της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών»,

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT), κος Διονύσης Φιλιώτης, τόνισε ότι η συμφωνία αποδεικνύει τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας να διεκδικήσει επενδύσεις από την παγκόσμια αγορά και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην διεθνή οικονομία. Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κος Κωνσταντίνος Μίχαλος, χαρακτήρισε τη συμφωνία απόδειξη της δυναμικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και της τόνωσης της αγοράς εργασίας, σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης και τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος με τη συνδρομή της Πολιτείας.

         


 

 4 7 2013 evea 2

 




 


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή