Τη σπουδαιότητα της ασφάλειας των φαρμάκων στη Δημόσια Υγεία τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση του ΕΟΦ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για την ορθή χρήση των φαρμάκων που ξεκινάει ο Οργανισμός. «Όταν μιλούμε για ασφάλεια και ορθή χρήση φαρμάκων, αναφερόμαστε στην κυκλοφορία του φαρμάκου μετά την έγκρισή του από τον ΕΟΦ. Γι αυτό, καλούμε τους γιατρούς μας να παρακολουθούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες των χορηγούμενων από τους φαρμακοποιούς σκευασμάτων, να συμπληρώνουν την κίτρινη κάρτα και να την αποστέλλουν στον ΕΟΦ. τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.

Ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, ο ΙΣΑ θα είναι συμμέτοχος και συνδιοργανωτής με τον ΕΟΦ σε κάθε πανελλαδική προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αλλά πρωτίστως των ίδιων των γιατρών. Υψίστης σημασίας προτεραιότητα τόσο για τον ΙΣΑ όσο και για τον ΕΟΦ είναι η Φαρμακοεπαγρύπνηση με τη συμπλήρωση της Κίτρινης Κάρτας, καθώς και την ενημέρωση των γιατρών για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα φάρμακα που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Κατά το χαιρετισμό του ο κος Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Τούντα για την πρωτοβουλία αυτή και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΙΣΑ θα συνδράμει, ώστε να ενημερωθούν σχετικά, οι Έλληνες πολίτες, με στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς τους και την υιοθέτηση ορθών πρακτικών στη χρήση του φαρμάκου.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 16 5 EOF 2

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στην εκδήλωση του ΕΟΦ για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων

 


 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή