Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του ΙΣΑ με τις επαγγελματικές υγειονομικές ενώσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης συναντήθηκε με το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα χρονοδιαγράμματος των επικείμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών πλέον των 2 ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν καταβληθεί στους ιατρούς 150.000.000 ΕΥΡΩ.

Επίσης ανέφερε ότι έχει γίνει ο προέλεγχος για το ποσό των 300.000.000 ΕΥΡΩ και ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο προέλεγχος και του υπολοίπου ποσού (το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600.000.000 ΕΥΡΩ). Παράλληλα, ο κος Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε τον κο Πατούλη ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι επισκέψεις του μηνός Δεκεμβρίου και όλες οι κλινικές και εργαστηριακές πράξεις του μηνός Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης τόνισε ότι αναμένει τις αμεσότατες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων, άλλως ο ιατρικός κόσμος επιφυλάσσεται για έντονες αντιδράσεις, διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 

 

DSC03620

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή