Προς τον Υπουργό Υγείας

Κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κοιν: 1. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

           Κο. Μάριο Σαλμά

         2. Υφυπουργό Υγείας

         Κα. Φωτεινή Σκοπούλη

           3. Διοικητή 1ης Υ.Π.Ε.

                         Κο. Κοντοζαμάνη

 

Αθήνα, 29.04.2013

ΘΕΜΑ: «Η ΜΕΘ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΗ ΜΟΝΑΔΑ!»

Δυνάμει της Υ.Α. με αριθμό Υ4α/οικ.123892/2012 (3515/Β’/2012) αποφασίστηκε η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης υπό ενιαία διοίκηση ως διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, με έδρα του εν λόγω ΝΠΔΔ το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» . Από 01.01.2013 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ρυθμίζεται κάθε είδους θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Συνεπεία των ανωτέρω η ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης εντάσσεται στον Χειρουργικό Τομέα. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται την πλήρη αποδυνάμωση της εν λόγω Μονάδας, καθώς ως Πολυδύναμη Μονάδα που λειτουργούσε είχε την δυνατότητα νοσηλείας πολλών περιστατικών και δη και βαρύτερων. Όπως είναι γνωστό, το ΓΝ Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο «περιφερειακό» παιδιατρικό Νοσοκομείο με πλήρη αυτάρκεια και γρήγορες διαδικασίες λειτουργίας , το οποίο είναι συνεχώς αναπτυσσόμενο, λόγω δε της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε επιβεβλημένη την λειτουργία της ΜΕΘ ως Πολυδύναμης Μονάδας, ήτοι όπως συνέβαινε έως πρότινος, καθώς πρόκειται για μια Μονάδα εκ των τριών που λειτουργούν συνολικά στην Αττική και μία από τις έξι παιδιατρικές που λειτουργούν συνολικά στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον κ. Υπουργό Υγείας να προβεί στην άμεση τροποποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Λειτουργίας των προαναφερθέντων ως άνω Νοσοκομείων, προκειμένου να επαναχαρακτηρισθεί η ΜΕΘ ως αυτόνομη Πολυδύναμη Μονάδα του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, καθώς ως ταύτη οφείλει να λειτουργεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή