Με την απάντησή σας προσβάλλετε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που εξελέγη με δημοκρατικούς τρόπους, χωρίς να μπορείτε να δώσετε καμία απάντηση επί της ουσίας

Το τελευταίο δίμηνο, έκαναν έκκληση προς τον ΙΣΑ για βοήθεια σε εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό η Λέρος, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, η Σέριφος, η Σίφνος, η Αντίπαρος, η Πάτμος, οι Αρκοί, η Κέα, η Αμοργός, η Μυτιλήνη, η Κάλυμνος και συνεχίζουμε...

Ας αναλάβουν λοιπόν αυτοί που μπορούν να βρουν λύση για τα 800 παιδιά της Κέας που δεν έχουν παιδίατρο, για τα χωριά των Πρεσπών που έχουν μία φορά το δεκαπενθήμερο αγροτικό γιατρό, για τα δεκάδες νησιά του Αιγαίου που έχουν ανά νησί χιλιάδες κατοίκους και χιλιάδες τουρίστες με έναν αποσπασμένο ανειδίκευτο γιατρό που επίκειται να φύγει

Κύριοι, δεν κάνατε κανένα σχόλιο για όλες τις ΜΚΟ οργανώσεις και τους άλλους φορείς που πραγματοποιούν δεκάδες αποστολές αδιάκριτα, παρεμβαίνοντας σε κάθε είδους ανάγκη. Φέρεστε εναντίον το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που είναι εκλεγμένο όργανο με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τις φιλοδοξίες του κου Πατούλη που αναφέρετε, κοιτάξτε τις δικές σας φιλοδοξίες και συνδράμετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Και βεβαίως, μέσα σε ένα σημαντικό έργο που πρέπει να επιτελέσουμε, δε μπορούμε να ασχολούμαστε με απόψεις, ανάξιες λόγου.

Πώς μπορούμε σε μια περίοδο, που ο κόσμος έχει τέτοια ανάγκη, να αντιδρούμε τόσο αδιάφορα; Θα έπρεπε, ο καθένας, με τις δικές του δυνάμεις, με το δικό του τρόπο να συμβάλλει όπως και όσο μπορεί.

Η άρνηση παροχής της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης σε κάποιον συνάνθρωπό μας που μας τη ζητά γιατί κινδυνεύει η ζωή του, είναι βαρύτατο ποινικό και συνειδησιακό αδίκημα.

Οι ανθρωπιστικές πράξεις δεν έχουν σύνορα και όρια αρμοδιοτήτων στο ιατρικό λειτούργημα. Είναι τρόπος ζωής και είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού, όπου και αν βρίσκεται.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή