Τουρκικό Πλωτό Νοσοκομείο στο Αιγαίο


Με έκπληξη μαθαίνω οτι η ευημερούσα γειτονική Τουρκία ναυπηγεί πλωτό νοσοκομείο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών σε Ελληνικά νησιά και πλοία αναψυχής.

 

Αυτη η προσπάθεια της Τουρκίας να βοηθήσει την αδυνατούσα Ελληνική υγεία πρέπει να γίνει το Σπούτνικ για τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες να βοηθήσουν το Ελληνικό Σύστημα Υγείας.

Πώς θα μπορούσε ο Ελληνισμός να αντιδράσει σε αυτό το Δούρειο Ίππο;  Οι Έλληνες εφοπλιστές να δωρίσουν πλοίο που να μετασκευαστεί σε πλωτό νοσοκομείο και μέσω μη κερδοσκοπικού οργανισμού να δουλέψει το πλοίο με εθελοντές ομογενείς Έλληνες γιατρούς.  Φαίνεται απίθανη και ακριβή προσπάθεια χωρίς κρατική υποστήριξη. 

 

Αλλά ας σκεφτούμε τα άμεσα και μακροχρόνια οφέλη.  Ο Ελληνισμός καθιερώνει την ιατρική κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, αναπτερώνει τις ελπίδες των Ελλήνων κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών, προσφέρει αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέλφια μας που φυλάνε τα σύνορα μας, δίνει σαφές μήνυμα στους γείτονες ότι η Ελλάδα μπορεί να υποστηρίξει τα εθνικά της συμφέροντα, αναβαθμίζει το Ελληνικό σύστημα υγείας, προσδίδει ενωτική κατεύθυνση στην Ομογένεια, διδάσκει τούς Ελλαδίτες πως μπορεί να πετύχει ένα αξιοκρατικό μη πελατειακό μη κομματικό σύστημα. 

 

Η ώρα έφθασε για το Ομογενειακό όραμα να γίνει πραγματικότητα. 

 

Ας φύγουμε από τον εγωκεντρισμό και τα μικροκομματικά, να τραβήξουμε την Ελληνοαμερικάνικη νεολαία για διεκπεραίωση χρήσιμων προγραμμάτων που θα δώσουν νόημα στη συνέχιση του Ελληνοαμερικανισμού. 

 

Ας συνεργαστούμε όλοι για να πραγματοποιήσουμε και να συντηρήσουμε το Ελληνικό Πλωτό Νοσοκομείο που θα κεντρίσει την υπερηφάνεια στους απανταχού Έλληνες και θα χρησιμεύσει σαν καταλύτης ανάπτυξης για την Ελλάδα.

 

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Σπύρος Ηλία Μεζίτης
Νέα Υόρκη

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή