Προς τον Υπουργό Υγείας και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

 

Αθήνα 13.3.2013

                                                                                               Α.Π 36123

 

«Ο ΙΣΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση της με αριθμ. Πρωτ. 128/2013 επιστολής του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας ενημέρωσης και βοήθειας Καρδιοπαθών παιδιών « Η Καρδιά του Παιδιού», με την οποία το Δ. Σ του, μας ενημερώνει για τη δυσμενή εξέλιξη στο χώρο της πρόληψης, νοσηλείας και αποκατάστασης των παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, εξαιτίας της αιφνίδιας διακοπής της σύμβασης του διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής ιδιωτικού Νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται μεγάλος αριθμός παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια. Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πέθανε ένα ακόμα παιδί που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια, το οποίο θα σωζόταν  εάν το ΕΚΑΣΚΑΠ ήταν ανοιχτό.

Ο ΙΣΑ έχει ήδη εκφράσει την αγανάκτηση του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά, κοινοποιώντας εξώδικες διαμαρτυρίες ήδη από τον Νοέμβριο του 2011, προς τον τότε Υπουργό Υγείας κο. Ανδρέα Λοβέρδο, με τις οποίες γνωστοποιούσαμε την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» (ΕΚΑΣΚΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» .

Επειδή η αγωνία αυτών των γονιών είναι τεράστια, όπως γίνεται σαφές, σας καλούμε να λάβετε υπόψη τις εισηγήσεις τους, και να μεριμνήσετε προκειμένου να υπάρξει μια υψηλού επιπέδου δημόσια παιδοκαρδιοχειρουργική και παιδοκαρδιολογική Κλινική, η οποία θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας των ευαίσθητων αυτών ομάδων ασθενών, χωρίς να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές και χωρίς να χρειάζεται αυτοί οι ασθενείς να νοσηλεύονται σε κλινικές του εξωτερικού ξοδεύοντας πολλά χρήματα   σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή