• Επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να ενισχύσουν την προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Τους άξονες στήριξης και συνεργασίας της Ομογένειας με το Ιατρείο Κοινωνικης Αποστολής ανακοίνωσαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Μέγαρο της Αστόριας στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων κος Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης κος Ν. Μεζίτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σ. Μεζίτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κος Η. Τσεκερίδης, ο εκπρόσωποι του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης και αλλων ομογενειακών οργανώσεων.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε στους ομογενείς για την Υγεία του Σήμερα και του Αύριο στην Ελλάδα και τη σημασία του ρόλου που μπορεί να παίξει η ενότητα του Ελληνισμού και η στήριξη της Ομογένειας, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Κατά την ομιλία του, ανέπτυξε τους πυλώνες αναδιάρθρωσης που πρέπει να αναπτυχθούν για να προασπίσουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουν σε όλους τους πολίτες, ισότιμα, τη στοιχειώδη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Μπορεί και πρέπει να γίνει μια καθολική προληπτική θωράκιση υγείας για όλους τους έλληνες μεσα από έναν Εθνικό Υγειονομικό Σχεδιασμό. Είναι σημαντικό να υπάρχουν εξειδικευμένοι γενικοί γιατροί στα μικρότερα νησιά, ενώ στα μεγαλύτερα να υπάρχει επαρκές υγειονομικό προσωπικό στις νοσοκομειακές μονάδες. Να εγκαθιδρυθούν συστήματα τηλεϊατρικής, να λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα της αερομεταφοράς ή της διακομιδής εν πλω ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.» Επίσης, ο κος Πατούλης μίλησε αναλυτικά για όλες τις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν δημιουργήσει εδώ και 14 μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με διευθυντή της κο Δήμτσα, υπό την ευλογία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σπύρος Μεζίτης αναφέρθηκε στις δυνατότητες στήριξης της Ομογένειας και των ελλήνων γιατρών της Βόρειας Αμερικής στην Υγεία μιας Ελλάδας που «πραγματικά έχει ανάγκη τους Ελληνες της Διασποράς σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Κατά την εκδήλωση, χαιρέτισε ο Πατήρ Ιερόθεος, Ηγουμενος της Πατριαρχικής Μονής της Αγ.Ειρήνης της Χρυσοβαλάντους Νέας Υόρκης, ενώ τοποθετήθηκαν για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα και τους πυλώνες συνεργασίας της Ομογένειας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου Νέας Υόρκης κος Φίλιος, ο Πρόεδρος της AHEPA Νέας Υόρκης κος Κόκκοτας, ο εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης κος Γκούσης, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Αλληλεγγύης κος Τακεντζής, ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κος Π. Γαλάτουλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων κος Π.Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ακαδημαϊκών Σπουδών κος Ι. Νάθενας και άλλοι.

Λίγες ώρες πριν υπήρξε εποικοδομητική συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γ. Πατούλη με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κο Γ. Ηλιόπουλο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου κου Ν. Μεζίτη. Κατά τη συνάντηση, αναφέρθησαν στα προβλήματα της χώρας μας αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Ελληνισμό, στην υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών και στους τρόπους βοήθειας, μέσω της Ομογένειας, σε ένα Πανεθνικό Μέτωπο Στήριξης και Αλληλεγγύης.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, υπήρξε διαβεβαίωση της περαιτέρω συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών διαμέσου του ομογενειακού Ελληνισμού.

 


 

 

 11 3 2013 Astoria 2

Στο πάνελ ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης κος Ν. Μεζίτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κος Σ. Μεζίτης, ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού Συλλόγου Νέας Υόρκης κος Φίλιος, ο εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης κος Γκούσης

 11 3 2013 Astoria 1

Ο Π.Ιερόθεος, ο κος Πατούλης, ο κος Τσεκερίδης και άλλοι ομογενειακοί εκπρόσωποι

 

11 3 2013 Astoria 3

 11 3 2013 Astoria 4

 Συζήτηση με τους ομογενείς

 

11 3 2013 proxeos

Ο Πρόδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης με τον πρόξενο της Νέας Υόρκης κο Ηλιόπουλο και τον Πρόεδρο του ελληνικού Συλλόγου ΝΥ κο Νικο Μεζίτη

 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή