Προς Την Διοίκηση του Γ.Ν.Α«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Κοιν: κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο –ΥΥΚΑ

Αθήνα, 1.3.2013

Α.Π

 

ΘΕΜΑ: «Δεν έχουν νομικό έρεισμα οι ισχυρισμοί περί παράτασης της σύμβασης των ειδικευομένων που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας »

 

Αξιότιμοι Κύριοι,       

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, επιστολή των ειδικευόμενων ιατρών του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», με την οποία μας δηλώνουν ότι τους έχει γνωστοποιηθεί ότι οφείλουν να υπηρετήσουν τις ημέρες κατά τις οποίες βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας. Ο ΙΣΑ είχε λάβει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα και είχαμε επισημάνει ότι οι ειδικευόμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας να αρνηθούν δηλαδή τη παροχή αυτής, μέχρις ότου ο υπερήμερος εργοδότης εκπληρώσει την υποχρέωση του, καταβάλλοντας τις καθυστερούμενες αποδοχές ή άλλες οφειλόμενες νόμιμες ή συμβατικές παροχές. Επιπροσθέτως θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ισχυρισμοί περί παράτασης της σύμβασης προκειμένου να υπηρετήσουν τις ημέρες της επίσχεσης δεν έχουν νομικό έρεισμα, διότι δεν είναι δυνατό να παραταθεί αυτοδικαίως η σύμβαση εργασίας των ειδικευομένων και χωρίς να λάβουν αμοιβή.

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ορίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 21 παρ. 4 του Ν.3580/2007 ιατροί που ειδικεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μπορούν κατόπιν σχετικής αίτησής τους, που εγκρίνεται από τον Διοικητή ή Πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου, να παραμένουν σε αυτό και μετά τη λήξη της σύμβασης τους με το νοσοκομείο με τις ίδιες αποδοχές μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον επόμενο ιατρό που θα καλύψει την οργανική θέση του ειδικευόμενου. Ενόψει των ανωτέρω γίνεται σαφές ότι η επίσχεση των ιατρών ήταν νόμιμη και οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί περί παράτασης είναι αβάσιμοι, διότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ειδικευόμενου αν επιθυμεί να γίνει παράταση της σύμβασης του.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των μελών του και να στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, σας καλεί όπως προβείτε στην επίλυση του ζητήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΙΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                           ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή