Προς:

1.κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο –

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2.κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Αθήνα, 28.02.2013

                                                  Α.Π 35817

 

ΘΕΜΑ:«ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ- ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»

 

Αξιότιμοι Κύριοι,         

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, επιστολή των ιατρών των τοπικών ιατρείων υγείας Νέας Ερυθραίας - Κηφισιάς, με την οποία δηλώνουν πως η κατάσταση, η οποία επικρατεί στα ανωτέρω ιατρεία υγείας είναι πλήρως υποβαθμισμένη λόγω της παντελούς έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Όπως τονίζεται στην εν λόγω επιστολή έχει επιδεινωθεί εξαιρετικά η λειτουργία των ιατρείων της περιοχής λόγω μετατροπών σε ωράρια και μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα οποία έχουν άμεση επίπτωση και στους ίδιους τους ασθενείς. Για τους λόγους αυτούς εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων και στηρίζει τις προτάσεις που θέτουν προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών ιατρείων υγείας Νέας Ερυθραίας – Κηφισιάς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή