Προς   

κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο -

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

           

ΘΕΜΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε την έγγραφη διαμαρτυρία της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Νεφροπαθών «ΠΟΝ» και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «ΕΣΑ.με.Α», με την οποία καταγγέλλουν την διαδικασία επιλογής του φίλτρου αιμοκάθαρσης από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) για τους Νεφροπαθείς, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την υγεία των συγκεκριμένων ασθενών. Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία η επιλογή της θεραπευτικής αγωγής δεν κρίνεται από τον θεράποντα ιατρό, αλλά επιβάλλεται μέσω προφορικών εντολών των στελεχών της ΕΠΥ .

Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, μόνο ο θεράπων ιατρός δύναται να επιλέγει την θεραπευτική αγωγή, ενώ οποιαδήποτε άλλη πρακτική εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.            

Σας καλούμε λοιπόν, όπως επιλύσετε το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ως άνω ομοσπονδιών, ώστε να μην υπάρχουν ασθενείς  δεύτερης κατηγορίας. 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή