Προς  

κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο –

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

           

Αθήνα 28.01.2013

Α.Π 35115

 

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση του με αριθμό πρωτ. Υ4ε/107136/24.01.2013 εγγράφου σας, σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής των ιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο στην περιφέρεια της κλινικής όπου πρόκειται να εργασθούν.»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,       

Ο ΙΣΑ έλαβε γνώση του υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ4ε/107136/24.01.2013, εγγράφου σας (ΑΔΑ: BE16U-E18), αναφορικά με το γεγονός ότι ενόψει των διατάξεων του Ν.3919/2011, περί επαγγελματικής απελευθέρωσης, δεν υφίσταται υποχρέωση εγγραφής των ιατρών – επιστημονικά υπεύθυνων στον ιατρικό σύλλογο της περιφέρειας της κλινικής στην οποία πρόκειται να εργασθούν.

Επί του ανωτέρω εγγράφου σας επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε το γεγονός ότι υφίσταται η ανάγκη ελέγχου των ιατρών που ασκούν την ιατρική σε σύλλογο άλλης γεωγραφικής περιφέρειας, επ’ ωφελείας της Δημόσιας Υγείας. Ο έλεγχος αυτός δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από τα Πειθαρχικά Συμβούλια των κατά τόπον Ιατρικών Συλλόγων, τα οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια για την ορθή και ευσυνείδητη άσκηση της ιατρικής επιστήμης, όπως αυτή ορίζεται μέσω του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν.3418/2005- ΦΕΚ Α΄/287/2005) και των συναφών νομοθετημάτων.

Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε η αποκοπή αυτής της δυνατότητας ελέγχου θα επιφέρει ως αποτέλεσμα ενδεχόμενη ασυδοσία στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, με πολλαπλές επιπτώσεις.

Για τους λόγους αυτούς, επιθυμούμε, ως υπεύθυνος φορέας για την εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, όπως προβείτε σε διόρθωση του προαναφερθέντος εγγράφου σας, ώστε οι γιατροί που ασκούν και σε άλλη γεωγραφική περιφέρεια το λειτούργημά τους, να εγγράφονται ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΕΦΑΠΑΞ, ΚΑΙ στο Ειδικό Μητρώο Μελών του κατά τόπου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς με αυτήν την διαδικασία εξασφαλίζεται η εύρυθμη και ορθή άσκηση του Ιατρικού επαγγέλματος.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                       ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή