Προς Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κοιν: Υπουργό Παιδείας

Αθήνα, 9.11.2012
ΑΠ 33559

 

ΘΕΜΑ: O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Νήσου Λήμνου για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και για όλα τα δίκαια αιτήματα τους.

 

Κοινοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η με αριθμό πρωτ. 33484/6-11-2012, επιστολή της Επιτροπής Οργανωτικών Φορέων, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της νήσου Λέρου.

Ο ΙΣΑ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Νησιού και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να έχουν πρόσβαση στα κατοχυρωμένα εκ του Συντάγματος δικαιώματα στην υγεία και στην παιδεία και συγκεκριμένα πρέπει να λειτουργήσει :

  • Νοσοκομείο προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Δημόσιας Υγείας (άρθρο 5 Συντ.)
  • Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ώστε να έχουν πρόσβαση τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες

Πρέπει να μην κλείνουν τα σχολεία, αντιθέτως να στελεχώνονται από εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στην Δωρεάν Παιδεία (άρθρο 16 Συντ.), καθώς επίσης να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

 

Για τους λόγους αυτούς, σας ζητάμε όπως ενεργήσετε άμεσα ώστε να διαφυλαχθούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των κατοίκων της Νήσου Λήμνου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή