Προς τον
Διοικητή του ΙΚΑ

Αθήνα, 7/11/2012
Α.Π. 33491

ΘΕΜΑ: «ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΑ»



Κύριε Πρόεδρε,

 

Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι δεχόμαστε καθημερινά διαμαρτυρίες μελών μας – ιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, διότι καλούνται εσπευσμένως να στελεχώσουν τις Επιτροπές των Κέντρων Εκτίμησης Πιστοποιητικών Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας.

Οι ιατροί οφείλουν να καλύψουν οδικώς και πλέον όχι αεροπορικώς μεγάλες αποστάσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να στελεχώσουν τις επιτροπές, ενώ θα μπορούσαν να στελεχωθούν από τους ιατρούς που εδρεύουν εντός της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στο να γίνονται οι γιατροί μέλη μας τα εξιλαστήρια θύματα ενός συστήματος που έχει σχεδιασθεί για την πιστοποίηση της αναπηρίας με τόση προχειρότητα και χωρίς την υποστήριξη ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε έντονα επειδή τα μέλη μας αναγκάζονται να μεταβούν στην περιφέρεια, χωρίς να έχουν λάβει την από τον νόμο προβλεπόμενη αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης τους και χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την ασφαλιστική και νομική τους κάλυψη και ενώ δεν δύνανται πλεόν να μεταβούν στα συγκεκριμένα απομακρυσμένα μέρη αεροπορικώς με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ταξιδεύουν οδικώς πολλές ώρες .

Σας καλούμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας τα γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μην στέλνετε τα μέλη μας να διανύσουν οδικώς έως και 500 χιλιόμετρα, ενώ οι ιατροί της συγκεκριμένης περιφέρειας ή όμορης θα μπορούσαν να στελεχώσουν την συγκεκριμένη επιτροπή των ΚΕΠΑ.

            Με βάση τα παραπάνω, σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στην διευθέτηση των ως άνω προβλημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία των λειτουργών υγείας, καθώς επίσης και η απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΕΠΑ. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο την αδυναμία των συναδέλφων ιατρών να παρέχουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους, όσο και την περαιτέρω ταλαιπωρία των ανάπηρων ατόμων .

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή