Σήμερα 5.4.2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με Συλλόγους ατόμων με αναπηρία. Έγινε χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση στα εξής θέματα:

- ΚΕΒΑ (Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας). Εκκρεμεί σήμερα η έκδοση νέου Κανονισμού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα.

- ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας). Τονίστηκε ιδιαίτερα η δυσλειτουργία του θεσμού και η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

- ΕΟΠΥΥ: Έγινε λόγος για τους κινδύνους αναγραφής δραστικής ουσίας σε χρονίως πάσχοντες. Με ιδιαίτερη έμφαση επισημάνθηκε η ασυνέπεια του Οργανισμού σε παροχές αναλώσιμων υλικών που σε ορισμένες περιπτώσεις, πχ. Μεσογειακή Αναιμία φθάνει και τα 1500 ευρώ το μήνα.

     Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκτιμά ότι τα προβλήματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, δεκαπλασιάζονται όταν επικρατεί βαρβαρότητα και αναλγησία από τις Κυβερνήσεις..

     Σύντομα ο Ι.Σ.Α. θα καλέσει σε ευρύτατη σύσκεψη όλους τους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία για δημιουργία κοινού μετώπου αντιμετώπισης των ειδικών προβλημάτων, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

     Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Γιώργ.Πατούλης, ο κος Παν. Ψυχάρης Μέλος Δ.Σ. του ΙΣ.Α , και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κ.κ.Μυρίλλα Ιωάννα, Ψυχογιός Νίκος, Σουβλής Πλούταρχος, Θεοδωρίδου Χριστίνα.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                       ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


 

 


5 4 2012 AMEA

 


 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή