Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ζήσε Χωρίς Τσιγάρο» του Γιάννη Τούντα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπροσώπησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης.         

Το βιβλίο προλόγισαν ο Καθηγητής, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χαράλαμπος Ρούσσος, ο Καθηγητής, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών κ. Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Ελέγχου για το Κάπνισμα, κος Gregory Conolly.

Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Γεν. Γραμματέας του ΥΥΚΑ κ. Αντώνης Δημόπουλος , η Γεν. Γραμματέας του ΥΕΚΑ κ. Αθηνά Δρέττα, φορείς και εκπρόσωποι από το χώρο της ιατρικής επιστήμης.

Στις σελίδες του βιβλίου «Ζήσε Χωρίς Κάπνισμα» αναφέρονται όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κάπνισμα και πώς να κόψετε το τσιγάρο. Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το κάπνισμα και τις συνέπειες του, το βιβλίο επικεντρώνεται στους μύθους και στους φόβους που κουβαλάει ο καπνιστής σε όλη του τη ζωή.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Τούντα δήλωσε:

«Με τη διπλή ιδιότητά μας στηρίζουμε και ενισχύουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην αποφυγή ή την παύση της καταστροφικής αυτής συνήθειας, μεταδίδοντας και πολλαπλασιάζοντας το αντικαπνιστικό μήνυμα, ώστε να γίνει τρόπος ζωής από τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών μας.»                      

 

     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

 


15 03 12 Patoulis  Parousiasi Vivliou G.Tounta ZOH XORIS TSIGARO 39-s

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή