Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης δέχθηκε τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό κ. Νίκο Μαρκέα, Πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών (ΕΕΙΛ).

Η συνάντηση των δύο ανδρών (φωτογραφία) δεν είχε εθιμοτυπικό, αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα. Αναπτύχθηκε μεταξύ τους γόνιμος διάλογος και σχεδίασαν από κοινού συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες προβλέπεται να προβάλουν τις ποικίλες δραστηριότητες των ιατρών λογοτεχνών, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιώσουν τη θετική ανταπόκριση του ΙΣΑ σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών ιδρύθηκε το 1956 και έχει έκτοτε συνεχή διαδρομή διατηρώντας αδιάλειπτη μέχρι σήμερα παρουσία τόσο στον Ιατρικό όσο και στον Λογοτεχνικό χώρο της πατρίδας μας, δίχως να υστερεί στον διεθνή.

Σημαντικά μέλη της, όπως οι αείμνηστοι Στέλιος Σπεράντζας, Άγγελος Τανάγρας, Νίκος Ζακόπουλος και πλήθος άλλων, με το πνευματικό τους έργο έχουν συμβάλλει στη συντήρηση της πολιτισμικής, ανθρωπιστικής και ανθρωποκεντρικής υπόστασης της σύγχρονης Ιατρικής. Το νέο ΔΣ, το οποίο εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου, φιλοδοξεί για ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα.

Το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΑΣΤΑΛΙΑ εκδίδεται από το μακρινό 1960 κατέχοντας εξέχουσα θέση ανάμεσα στα λογοτεχνικά έντυπα της χώρας μας και αποτελεί βήμα έκφρασης ιδεών, προβληματισμών και λογοτεχνικών κειμένων.

Για τους συναδέλφους που διαθέτουν την ευαισθησία και το χάρισμα της γραφής και επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΕΕΙΛ, συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητές της, υπάρχει ελπίδα. Αρκεί να έλθουν σε επικοινωνία με τους

Νίκο Μαρκέα (Πρόεδρος) στη διεύθυνση        markeasn@otenet.gr

Αριστείδη Διαμαντή (Γεν. Γραμματέας) στη    aristidis.diamantis@gmail.com

 

20240912 150738

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή