O ΙΣΑ απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ά.Γεωργιάδη με αίτημα την εξαίρεση ψυχιάτρων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ από το σύστημα επισκέψεων.

Προς τον
κ. Ά. Γεωργιάδη
Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους 17
Αθήνα                                    

Αθήνα     11/9/2024

                                                                                    ΑΠ.: 12048

Θέμα : Αίτημα για εξαίρεση ψυχιάτρων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχεται σε ισχύ το σύστημα επισκέψεων για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, ενώ εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι είναι επιβεβλημένη η εξαίρεση των συναδέλφων ψυχιάτρων από το μέτρο αυτό υπό την έννοια ότι δεν είναι ασφαλές να έχει τη δυνατότητα οποιοσδήποτε ψυχιατρικός ασθενής ή τρίτος να κλείνει ραντεβού και να εισβάλει  στα ιατρεία τους. Τούτο ενέχει κίνδυνο για τους ίδιους, αλλά και του λοιπούς ασθενείς του ιατρείου τους. Οι ψυχιατρικοί ασθενείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σχιζοφρενείς, τοξικομανείς κ.α., αποτελούν εν δυνάμει επικίνδυνες ομάδες ασθενών που πρέπει να εξετάζονται μόνο σε χώρους και δομές που παρέχουν τα απαραίτητα εχέγγυα ασφάλειας.

Για το λόγο αυτό αιτούμεθα, κατ΄ εξαίρεση όσον αφορά στους ψυχιάτρους, οι ασθενείς ή τρίτοι να μην έχουν δικαίωμα  πρόσβασης στην πλατφόρμα τους, δηλαδή να μην έχουν δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού, αλλά τέτοιο δικαίωμα καθορισμού των ραντεβού του να έχει αποκλειστικά ο ίδιος ο ψυχίατρος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                        Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή