Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε με ταχείς ρυθμούς την εξωστρέφεια για να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας μας στον Τουρισμό Υγείας - Ευεξίας

Για το βίντεο πατήστε εδώ

Τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας στις χώρες της Ασίας επεσήμανε ο Γ.Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ εξ αφορμής της Διεθνής Τουριστικής Έκθεσης ITB China 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Μαΐου στη Σανγκάη της Κίνας στην οποία το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ, συμμετείχε ως συν εκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από αρκετά ραντεβού και B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες και εκπροσώπους από ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμούς και γνωστοποίησε στην κινεζική αγορά το προϊόν του Τουρισμού Υγειάς & Ευεξίας της Ελλάδος, καθώς και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών.

Η συμμετοχή της Ελιτούρ με αντιπροσωπεία από διοικητικό προσωπικό και γιατρούς, υπό την καθοδήγηση του προέδρου κ. Δρ. Γιώργου Πατούλη, έδωσε ώθηση στις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας- Ευεξίας της Ελλάδος στην Ασία.

Η ITB China 2024, πρόκειται για την κορυφαία ταξιδιωτική εμπορική έκθεση που επικεντρώνεται στην ταξιδιωτική αγορά της Κίνας και σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου χρονιά αναγέννησης και αισιοδοξίας για την κινεζική ταξιδιωτική βιομηχανία. Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες, πάνω από 1000 επιλεγμένοι αγοραστές και περίπου 250 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την υψηλή ζήτηση και το αυξημένο ενδιαφέρον της και για την κινεζική ταξιδιωτική αγορά. Η έκθεση διευκόλυνε 27.500 επιχειρηματικές συναντήσεις, αντανακλώντας τη ζωντανή επιχειρηματική ατμόσφαιρα και την προθυμία για προσωπικές επαφές και για τις τρεις ημέρες. Με περισσότερους από 600 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες, η εκδήλωση ανέδειξε την ισχυρή ανάκαμψη και τις περαιτέρω δυνατότητες της ταξιδιωτικής αγοράς της Κίνας. 

Ο Πρόεδρος της Ελιτούρ και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η συμμετοχή μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB China 2024 στην Σανγκάη, από τις 27 μέχρι τις 29 Μαΐου ήταν αποδοτική καθώς μέσα από συναντήσεις B2B,καταφέραμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για τον Τουρισμό Υγείας. Η Ελιτούρ με αυτές τις προσπάθειες και με τις συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανοίξει τους δρόμους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αναπτυξιακά για το μέλλον και τον Ιατρικό Τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, που μας φιλοξένησε με δικό μας περίπτερο σε αυτή τη μεγάλη αποστολή και είμαστε αρκετά σίγουροι πως με τέτοιες ενέργειες η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και φαντάζει λαμπρό το μέλλον μπροστά μας για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Τουρισμού ».

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης η αντιπροσωπεία της Ελιτούρ συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη, κ. Γιώργο Παρθενίου, τον Υποπρόξενο της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Γιώργο Αγάλο, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και με σημαντικά στελέχη του ΕΟΤ του γραφείου της Κίνας, τον κ. Παύλο Μούρμα και τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγειάς θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση και προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και θα στοχεύσει στη διασύνδεση των δομών Υγείας που είναι μέλη του, με πολίτες της Κίνας που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την χώρας μας, ώστε να λάβουν υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

China ITB 2024 9

China ITB 2024 1

China ITB 2024 2

China ITB 2024 1

China ITB 2024 3

China ITB 2024 4

China ITB 2024 5

China ITB 2024 6

China ITB 2024 10

China ITB 2024 11

China ITB 2024 12

China ITB 2024 13

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή