Τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη δημόσια υγεία, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), με θέμα 'ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ'.

 «Η υγεία ξεκινά από την πρόληψη και βασικός πυλώνας είναι μια ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που μπορεί να κρατήσει τα περιστατικά έξω από νοσοκομεία», επεσήμανε ο κ. Πατούλης και αναφέρθηκε στις σημαντικές δράσεις πρόληψης που πραγματοποιούνται μέσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

«Η χώρα του Ιπποκράτη οφείλει να έχει ένα σύστημα Υγείας που δίνει έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας με την συμβολή των τοπικών κοινωνιών. Η επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να αναπτύξει προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Tην ημερίδα χαιρέτισαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων μεταξύ των οποίων, ο εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Ζορμπάς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθηνά Λινού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος ενώ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Γιώργος Μότσιος, ο καθηγητής Οικονομικών κ. Αθανάσιος Βοζίκης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, κ.Νίκος Σύψας ο αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ, παθολόγος Εμμανουήλ Ανδρεάδης κ.α.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

IMG 2514

IMG 2515

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή