Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. με τον Πρόεδρο του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων. Ενημερωθήκαμε αναφορικά με την πρόσφατη απόλυση εργαζόμενου από τη Βιοκλινική Αθηνών, του ομίλου Βιοϊατρική. Σύμφωνα και με τη σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σωματείου, η Βιοϊατρική προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου, χωρίς καμία πρόφαση αναφορικά με τη συνέπειά του και την ανταπόκρισή του στα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί, επικαλούμενη τις «αναδιαρθρώσεις» που προχωράει η επιχείρηση. Μάλιστα προχώρησε σε πρόσληψη άλλου εργαζόμενου για να καλύψει το κενό, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρχε «πλεονάζον προσωπικό». Επιδίωξη ήταν η μείωση του «μισθολογικού κόστους» και ενδεχομένως η επιβολή κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζόμενους, με την απόλυση ενός ιατρού που συμμετέχει στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις του σωματείου.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άδικη απόλυση του εργαζομένου και την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον απολυμένο εργαζόμενο και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, και ζητάμε να ακυρωθεί η απόλυση.

Η ανεργία είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και τα ποσοστά της δυστυχώς μεγάλα. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, κράτος και επιχειρηματικό κόσμο να προσεγγίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία το δικαίωμα στην εργασία.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή