Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα πλαίσια οικονομικής στήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών των φορέων ΠΦΥ προέβη στη διαδικασία εφαρμογής Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και εκπαίδευσης εργαζομένων βάσει σχετικής εγκυκλίου του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αυτό στόχο έχει να διευρυνθούν οι ευκαιρίες κατάρτισης των εργαζομένων στους φορείς ΠΦΥ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή των εργαζομένων φορέων ΠΦΥ στο πρόγραμμα είναι:

1. Στο συγκεκριμένο φορέα ΠΦΥ να μην απασχολούνται περισσότεροι από 25 (είκοσι πέντε) εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και

2. Οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν να είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α.

Με την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, δίνεται η δυνατότητα να επιτευχθεί ανέξοδη κατάρτιση του προσωπικού των φορέων ΠΦΥ, σε αντικείμενα κατάρτισης που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των καταρτισθέντων εργαζομένων και κατ' επέκταση στη βελτίωσή τους στη θέση εργασίας τους και στη γενικότερη εργασιακή τους προοπτική . Τα προγράμματα αυτά εκτελούνται εκτός ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, είναι συνολικής διάρκειας 40 ωρών Οι καταρτιζόμενοι που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα λάβουν αποζημίωση για έξοδα διατροφής και μετακίνησης το ποσό των 5,00 ΕΥΡΩ ανά ώρα κατάρτισης (δηλ. σύνολο 200 , εφόσον δεν έχουν απουσίες).

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1. Εξυπηρέτηση Πελατών / Ηλεκτρονική γραμματεία: Παρουσίαση/ανάλυση μεθοδολογιών εξυπηρέτησης κοινού προσαρμοσμένες στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη καθώς επίσης και διαδικτυακή και τηλεφωνική υποστήριξή τους.

2. Πληροφορική: Η παρούσα ενότητα περιλαμβάνει εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων στην πληροφορική και τον προγραμματισμό όπως επίσης και παρουσίαση στοιχείων κοινών software.

3. Socialmedia: Διαχείριση τρόπων προβολής της εκάστοτε επιχείρησης με νέα μέσα επικοινωνίας και κοινωνικά δίκτυα στο Internet.

4. Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά, Ρώσικα, Ισπανικά): Εκμάθηση βασικών εκφράσεων και ορολογία πρώτων βοηθειών που καλύπτουν τις απαιτήσεις υποδομών υγείας σε τουριστικές περιοχές.

5. Ιατρική Γραμματεία και Διοικητική υποστήριξη: Ανάλυση τρόπων υποστήριξης των καθημερινών υποχρεώσεων του γραφείου - ιατρείου καθώς και οργάνωσης και εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και της διαχείρισης εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων, ηλεκτρονικών αρχείων, τήρησης του αρχείου ασθενών κ.α.

6. Οικονομικά μαθηματικά και λογιστική στην υγεία: Η παρουσίαση βασικών στοιχείων λογιστικής στον κλάδο της υγείας περιλαμβάνει εκτός των άλλων τις υποστηρικτικές ενέργειες σχετικά με τα παραστατικά, την ενημέρωση του βιβλίου ασθενών και την διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών στις αρμόδιες υπηρεσίες.

7. Διαχείριση ασθενών: Η παρούσα ενότητα περιλαμβάνει τη διαχείριση εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων, τη διαχείριση και ορθή αρχειοθέτηση των ιατρικών φακέλων και των ιατρικών εξετάσεων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη μεθοδολογία διαχείρισης άγχους και τόνωσης του ηθικού των ασθενών.

Όσα μέλη επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων τους μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο τύπου του ΙΣΑ (κ. Θάνο Καλλιγέρη) ή μπορούν να αποστέλλουν διαδικτυακό μήνυμα στο

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή