Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη συνεδρίασή του τόνισε την ανάγκη να υπάρξειουσιαστική και μακροπρόθεσμη οικονομική στήριξη του ΕΣΥ για την κάλυψη των κενών του καθώς και συναίνεση του ιατρικού κόσμου στις αποφάσεις που αφορούν την επαγγελματική και προσωπική του υπόσταση.
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών υγείας στην Περιφέρεια είναι χρόνιο και έχει αιτία τις δύσκολες επαγγελματικές συνθήκες και τις κακές οικονομικές απολαβές που αποτρέπουν τους γιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα υγείας.
Θα πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για να στελεχωθούν οι δομές υγείας ειδικά στις άγονες περιοχές και όχι αποσπασματικές λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος.
Ο ΙΣΑ ζητά να αυξηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια για την στήριξη των δημόσιων δομών υγείας σε βάθος χρόνου και να ξεκινήσει ευρύς διάλογος με τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους τη διοίκηση της ΥΠΕ και των νοσοκομείων καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσει μια συναινετική λύση ώστε να δοθεί ο χρόνος για την μακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος με τη παροχή κινήτρων για τη στελέχωση των δομών με μόνιμο προσωπικό.


Το γραφείο τύπου του ΙΣΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή