Tην σημασία τα πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων, εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος.

Για το βίντεο πατήστε εδώ

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη την Πρόεδρο κα Στ. Τσικρικά και το Δ.Σ της Ένωσης, καθώς και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χ. Δούκα και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας κα Μ. Στρατηγάκη, για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του καπνίσματος, στη δημόσια υγεία και στην ανάγκη συνεργασίας της επιστημονικής κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

«Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον τομέα της πρόληψης. Το μοντέλο αυτό λειτουργεί άριστα, στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το οποίο αναπτύσσει προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημερωτικές εκστρατείες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πρόληψη είναι βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας και η πολιτεία οφείλει να επενδύσει σε αυτό», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 2582

IMG 2581

IMG 2580

IMG 2579

IMG 2583

IMG 2584

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
Περιοδικό Ι.Σ.Α.

Ακολουθήστε μας

FacebookTwitterFlickr
Διαύγεια
Κύλιση στην Αρχή